Asiatisk Kultur Festival i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Danmark
  • Forside
  • Asien
    • Bangladesh
    • India
    • Indonesia
    • Japan
    • Kina
    • Sydkorea
    • Nepal
    • Pakistan
    • Sri Lanka
    • Thailand
    • Tibet
    • Vietnam
  • OPLEV
    • Lyd
    • Syn
    • Berøring
    • Duft
    • Smag
  • Støt
    • Sponsors
    • Samarbejdspartner
    • Frivillige
    • Køb billetter
    • Medlemskab
  • Program
    • Aalborg
    • Odense
  • Om festivalen

SYDKOREA

  • Om
  • Det koreansk køkken
  • Rejse til Sydkorea
  • Sydkorea i Danmark
<
>

Kimchi김치

Picture
Kimchi (김치) er en koreansk traditionel fermenteret sideret . Det er lavet af forskellige grøntsager. Kimchi er Koreas nationale sideret, og det er lavet af mange forskellige grøntsager, såsom kål, radise, forårsløg eller agurk. I traditionel forberedelse blev kimchi gæret under jorden i krukker til flere måneder ad gangen. Kimchi er også en vigtig ingrediens for mange koreanske retter såsom kimchi gryderet (김치 찌개 - kimchi jjigae), kimchi pandekage (김치 부침게 - kimchijeon), kimchi suppe (김칫국 - kimchiguk) og kimchi stegt ris (김치 볶음밥 - kimchi bokkeumbap).


Kimbap  김밥

Picture
Kimbap er en meget populær koreansk ret, lavet af dampet hvide ris og forskellige andre ingredienser -  rullet i plader af tørrer tang. Den serveret i små skiver, og bliver oftest spist udendørs til picnics eller begivenheder, eller som en let frokost, serveret med kimchi. Den bogstavelige oversættelse af ordet Kimbap er tang-ris, disse to ting er basis i opskriften til Kimbap. Derfra kan du finde mange varianter af påfyldning såsom fisk, kød, æg og grøntsager, uanset om det er syltet, stegt eller frisk.


Daeji bulgogi 돼지불고기

Picture
Daeji Bulgogi er en populær sydkoreansk marineret svinekødsret, som bliver grillet. Daeji Bulgogi er oprindeligt fra en anden opskrift, hvor marinaden bruges til en anden type kød. I den oprindelige opskrift (bulgogi), bliver der brugt oksekød. Til denne marinade kan du bruge, oksekød, svinekød eller kylling. Daeji Bulgogi er lavet af tynde skiver svinekød, som er marineret i en krydret chili/peber-sauce og bliver enten grillet eller stegt. Den er meget populær, kogt med andre grøntsager såsom løg, squash eller peberfrugter eller omviklet med ris og salatblade.  Denne ret er som nummer 23 på verdens 50 lækreste fødevarer. (fra meningsmåling udarbejdet af CNN Go i 2011). 


Asiatisk Kultur Festival - Hobrovej 112
​9000 Aalborg, Danmark - CVR Nr.: 37133779
  • Forside
  • Asien
    • Bangladesh
    • India
    • Indonesia
    • Japan
    • Kina
    • Sydkorea
    • Nepal
    • Pakistan
    • Sri Lanka
    • Thailand
    • Tibet
    • Vietnam
  • OPLEV
    • Lyd
    • Syn
    • Berøring
    • Duft
    • Smag
  • Støt
    • Sponsors
    • Samarbejdspartner
    • Frivillige
    • Køb billetter
    • Medlemskab
  • Program
    • Aalborg
    • Odense
  • Om festivalen